- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Robert Kenedi Mlađi: Niko više ne skriva kome je potreban ukrajinski sukob

© AP Photo / Rich PedroncelliRobert F. Kenedi Mlađi
Robert F. Kenedi Mlađi - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
Pratite nas
Niko više ne pokušava da prikrije ko su strane koje su zainteresovane za sukob u Ukrajini, izjavio je nezavisni kandidat za američkog predsednika Robert Kenedi Mlađi, komentarišući posetu ukrajinskog predsednikog Vladimira Zelenskog Vašingtonu.
Političar je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks objavio snimak sa naloga Zelenskog na kome je ukrajinski predsednik okružen predstavnicima američke odbrambene industrije.
Robert Kenedi Mlađi je ocenio da se tokom svoje posete Sjedinjenim Američkim Državama Zelenski „bukvalno sreo sa izvršiocima odbrambenih zadataka Pentagona“.
„Prevara se sprovodi direktno pred našim očima. Niko ne pokušava da sakrije ko su stvarno zainteresovane strane u ratu u Ukrajini“, kritički je prokomentarisao kandidat za predsednika SAD.
On se takođe zapitao da li bi SAD „poslale (bivšeg premijera Velike Britanije) Borisa Džonsona da poremeti preliminarni mirovni sporazum“ Kijeva i Moskve u aprilu 2022. godine da se u Ukrajini stvarno vodi odbrambeni rat.
Istovremeno, Kenedi Mlađi nije pojasnio šta konkretno pod tim ima u vidu.
Ranije je šef frakcije stranke „Sluga naroda“ u Vrhovnoj radi David Arahamija izjavio da je u proleće 2022. godine tadašnji britanski premijer Boris Džonson odvratio Kijev da završi sukob u Ukrajini, pozivajući ga da ništa ne potpisuje sa Rusijom.
Rusko-ukrajinski pregovori vođeni su u Istanbulu tokom proleća 2022. godine, a Arahamija je bio jedan od članova ukrajinske delegacije.
Poseta Zelenskog glavnom gradu SAD usledila je nakon što su republikanci u Senatu blokirali razmatranje zahteva Bele kuće za izdvajanje sredstava za Ukrajinu, Izrael i druge potrebe. Predstavnički dom takođe ne žuri da odobri odgovarajući dokument. Republikanci traže promene u pristupima bezbednosti granica, dok je Bela kuća upozorila da je ostalo još nekoliko nedelja, posle kojih će mogućnosti pomoći Ukrajini biti iscrpljene, a nema garancija za dalju podršku.
Ranije je koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi izjavio da Sjedinjene Američke Države imaju toliko novca da mogu Ukrajini da pomažu još samo par nedelja i dva paketa vojne pomoći do kraja godine. Novca više nema, zaključio je on.
U novoj emisiji “Moj pogled na Rusiju” pogledajte sprema li se NATO za novi rat sa Rusijom ili za kapitulaciju:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala