- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Plenković smenio ministra privrede

Pratite nas
Hrvatski premijer Andrej Plenković smenio je danas ministra privrede Davora Filipovića, nakon što je ministrov specijalni savetnik lokalnoj televiziji Mreži tv. nudio zakup oglasnog prostora od većeg broja državnih firmi i institucija u zamenu za novac.
Transkript razgovora specijalnog savetnika Jurice Lovrinčevića sa novinarom Mreže TV objavio je u najnovijem broju hrvatski nedeljnik Nacional u najnovijem broju.
Ured za borbu protiv korupcije i kriminala (Uskok) saopštio je da sprovodi istragu.
"Povodom brojnih novinskih upita vezanih za postupanje na temelju teksta objavljenog u današnjem Nacionalu, u kojem su iznesene sumnje na počinjenje koruptivnih krivičnih dela, potvrđujemo sprovođenje izvida u predmetnom slučaju", saopšteno je iz Uskoka.
Naveli su da će nakon pribavljenja potrebnih podataka i razmatranja svih relevantnih okolnosti, pravovremeno obavestiti javnost o daljnjem postupanju.
Smenom Filipovića i Lovrinčević prestaje da bude posebni savetnik ministra privrede.
Lovrinčević je nakon objave transkripta negirao da je reketirao Mrežu tv.. "Nikada – baš nikada – toekom svoje karijere nisam uzeo niti imao potrebu tražiti ili uzeti proviziju, mito, “kovertu”, “kickback” ili kako god to želeli nazvati. Ko god tvrdi suprotno – laže", napisao je ranije danas Lovrinčević na Linkedinu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala