- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski novinar: Zelenski dojadio evropskim zemljama

© AP Photo / Andrew HarnikPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
Pratite nas
Zelenski je svima dojadio, a evropski lideri poput mađarskog premijera Viktora Orbana čak ubeđuju SAD da ne pomažu Ukrajini, smatra bugarski novinar Valentin Kardamski.
Novinar je skrenuo pažnju na činjenicu da Sjedinjene Američke Države zapravo zahvaljujući sukobu u Ukrajini podržavaju svoju ekonomiju, a Kijev će zatim morati da vrati novac koji je uzeo od Vašingtona.
„Sve se može promeniti (i predsednički izbori u Ukrajini će biti) kada to naredi Veliki brat. Ipak su Sjedinjene Američke Države one koje su dale Ukrajini najviše novca, od čega je više od 80 odsto, kako se ispostavilo, ostalo tamo, u SAD, za proizvodnju oružja. Ovo je pre nekoliko dana izjavio državni sekretar Entoni Blinken. I to je, prema njegovim rečima, umnogome doprinelo rastu američke ekonomije. Vrlo interesantno! Pomažu svojoj ekonomiji dajući novac Ukrajini, a Ukrajina će ga onda vratiti!“, objasnio je on za televiziju „Evrokom“.
„Ali sada će Zelenski morati da čuje da treba da održi ove izbore kako bi mu oni (Sjedinjene Američke Države) mogli dodeliti taj novac“, dodao je on.
Kardamski smatra da su evropske zemlje umorne od Ukrajine. On je podsetio na najnovije izjave premijera Italije i planove premijera Mađarske.
„Vidite, Zelenski je svima strašno dojadio. Kada su ruski prankeri kontaktirali (Đorđu) Meloni, predstavljajući se kao lider jedne afričke zemlje, ona je iskreno rekla da je već umorna – i mislim da nema potrebe da se to krije“, primetio je novinar.
Prema njegovim rečima, Zelenski je sramna tema za većinu logično mislećih ljudi.
„Da podsetim i da je Orban nameravao da pošalje svoje ljude u Vašington da ubede kongresmene iz Republikanske partije da ne pomažu Ukrajini, ni finansijski ni oružjem. To je sve iz prostog razloga što Ukrajina kao Damoklov mač visi nad mnogim zemljama“, zaključio je on.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Bugarski novinar: Svi shvataju da je sukob već okončan, Zelenskom će ubrzo doći kraj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala