- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki senator: Od samog početka nisam verovao u pobedu Ukrajine

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteAmerički Kapitol u Vašingtonu
Američki Kapitol u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
Pratite nas
Ukrajina od samog početka nije imala šanse za pobedu u sukobu protiv Rusije, a planovi koji su pripisuju Moskvi da želi da pređe granicu članica NATO služe kao izgovor za novu finansijsku pomoć Kijevu, izjavio je američki senator Tomi Tubervil (republikanac iz države Alabama).

„Verovatnoća za ovo bila je visoka sve vreme. Na primer, nikada nisam verovao u to da će oni (Ukrajinci) pobediti“, istakao je Tubervil u razgovoru za TV Si-En-En, odgovarajući na pitanje da li se pribojava da Kijev može da izgubi u vojnom sukobu ukoliko ne dobije novu finansijsku pomoć od Sjedinjenih Američkih Država.

On je takođe podsetio da se u političkoj sredini SAD čuju glasine da će Rusija u slučaju pobede nad Ukrajinom pokušati da izvrši invaziju na teritoriju članica NATO-a, iako se one njemu lično čine neubedljivima.
„Nikada nisam verovao u ovaj scenario i smatram da on služi kao izgovor za dodatno finansiranje“, zaključio je Tubervil.
Prethodno je američki predsednik Džozef Bajden izjavio da će Rusija, navodno, napasti članice NATO nakon pobede u Ukrajini. Koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi nazvao je veoma verovatnim učešće američke vojske u konfrontaciji sa ruskim snagama u slučaju da ruska vojska pobedi u specijalnoj vojnoj operaciji.
U novoj emisiji “Moj pogled na Rusiju” pogledajte sprema li se NATO za novi rat sa Rusijom ili za kapitulaciju:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala