Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković sa Lajčakom o formiranju ZSO, nestalima i deeskalaciji

© Foto : snimak sa ekrana/IksDirektor kancelarije za KiM Petar Petković i specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak
Direktor kancelarije za KiM Petar Petković i specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković sastao se danas u Briselu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a kako je saopštio, sa njim je razgovarao o svim do sada postignutim sporazumima sa posebnim akcentom na formiranje ZSO, ali i preko potrebnoj deeskalaciji.
Petković je u objavi na društvenoj mreži Iks istakao da se razgovaralo o izradi nacrta statuta ZSO, kao i o pitanju nestalih.
"U razgovorima o formiranju ZSO i izradi Nacrta Statuta ZSO, kao i pitanju nestalih i drugim važnim temama učestvovali su i naši eksperti kao deo delegacije Beograda. Kao i uvek, u Brisel smo došli odlično pripremljeni", naveo je Petković.
Lajčak: Sa Petkovićem o evropskom nacrtu statuta ZSO i normalizaciji odnosa
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je večeras da je sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem u Briselu razgovarao o evropskom nacrtu statuta Zajednice srpskih opština i narednim koracima kada je reč o sprovođenju Sporazuma na putu ka normalizaciji odnosa.
"Sa glavnim srpskim pregovaračem Petrom Petkovićem razgovarao sam o evropskom nacrtu statuta Zajednice opština sa srpskom većinom, narednim koracima u sprovođenju Sporazuma na putu ka normalizaciji i obavezama koje čekaju", napisao je Lajčak na društvenoj mreži Iks.
Dodao je da će razgovore sa predstavnicima Prištine održati kasnije ove nedelje.
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak
 - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
SRBIJA
Lajčak najavio odvojene razgovore sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala