- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan krenuo iz pete brzine pa „dopuzao“ do pobede – i ostao bez još jednog igrača

© Foto : ABA liga / Partizan/ Dragana StjepanovićKevin Panter
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana savladali su SC Derbi u 11. kolu ABA lige rezultatom 99:76, ali je loš utisak za crno-bele činjenica da je produžena lista povređenih igrača.
Posle Alekse Avramovića, Uroša Trifunovića i Frenka Kaminskog, na bolovanje će izvesno i Ognjen Jaramaz koji je uz pomoć članova stručnog štaba u jednom momentu morao da napusti teren posle pada na parket.
Trener Obradović je posle utakmice rekao da je Jaramaz iskrenuo zglob i da će se znati u narednim danima njegovo zdravstveno stanje.
Partizan je uprkos tome uspeo da ostvari sigurnu pobedu, a zasluge za to idu igri u prvom poluvremenu.
Crno-beli su furiozno otvorili utakmicu, serijom od 12:0, a na kraju prve deonice vodili su sa 31:13.
Stigao je Partizan u drugoj četvrtini na ivicu 30 poena prednosti, ali je na odmor otišao sa „svega“ 21 poenom više od gostiju.
Treću deonicu je otvorila serija ekipe SC Derbi koji se vratio na zaostatak od 12 poena, što je navelo trenera Željka Obradovića da reaguje tajm-autom i razdrma svoje izabranike koji su delovali uspavano posle poluvremena.
Crnogorska ekipa je na ulazu u finalni kvartal spustila razliku na jednocifreni broj, ali je to bilo sve od njih, Partizan je podigao ritam i zabeležio osmu pobedu u sezoni čime je stigao na deobu trećeg mesta na tabeli sa timovima Budućnosti i Cedevita Olimpije.
Najefikasniji u Partizanu bio je Zek Ledej sa 19 poena, poen manje za svega 12 minuta na terenu upisao je Alen Smailagić, Bruno Kaboklo je dodao 13, a Balša Koprivica 11.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala