- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Jeziva poruka imama iz BiH: Od streljačkih klubova napraviti vojsku i svako dete obučiti

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Yukof/Cropped photo / Sarajevo i Baščaršija
Sarajevo i Baščaršija - Sputnik Srbija, 1920, 11.12.2023
Pratite nas
Imam Harun Hodžić, bivši pripadnik zloglasne 7. muslimanske brigade, rekao je na verskom predavanju u Nemili kod Zenice da svako dete treba da nauči da koristi oružje, a od svake lovačke sekcije napraviti formaciju koja se spremna da se brani.
Hodžić je na ovom nedavnom predavanju rekao da od streljačkih klubova treba napraviti vojsku i svako dete obučiti da se bavi streljaštvom, ističući da to treba da bude "po zakonu".
"Bez ikakvih ambicija da nekome pretimo. Ali samo s jednom ambicijom, da nam se ne ponovi Gaza", rekao je Hodžić, koji je u izlaganju uporedio Sarajevo 1992. godine sa Gazom.
On je naveo i da u lovačka udruženja treba dovesti penzionisane, demobilisane pripadnike tzv. Armije BiH.
U sastavu zloglasne 7. muslimanskom brigadom tzv. Armije BiH bili su mudžahedini koji su počinili stravične zločine nad srpskim narodom i ratnim zarobljenicima u Vozući i na Ozrenu tokom poslednjeg rata na prostoru BiH.
Kako prenosi Srna, na tribini je govorio i Nezim Halilović Muderis, koji je rekao da "agresija na BiH traje" i da je ona, kako je naveo, neprekidna.
Prema pisanju mostarskog portala Dnevnik, Nezim Halilović Muderis je neformalni vođa vehabija, imam fahdove džamije u Sarajevu i ratni komandant 4. Muslimanske brigade takozvane Armije BiH u Konjicu.
Halilović je, inače, visokorangirana osoba u Upravi Islamske zajednice BiH gde obavlja dužnost šefa Kancelarije za hadž.
U govorima je ranije isticao da je "BiH odbranjena snagom islamskih dobrovoljaca i Bošnjaka".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala