- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zapad pokušava da slomi Rusiju – to nikada neće uspeti

© Sputnik / Natalья SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2023
Pratite nas
Zapad je pokušao da potisne, oslabi i na kraju slomi Rusiju, ali to nikada neće uspeti, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u razgovoru sa učesnicima svečanosti povodom Dana heroja otadžbine.
"Pokušali su da Rusiju potisnu, oslabe i na kraju slome. To nikada neće uspeti", rekao je ruski lider.
Prema njegovim rečima, nakon zaključenja Minskih sporazuma 2014. godine, Ukrajina i Zapad su uveravali da su spremni da ih sprovedu.
"Da li su oni težili ka tome? Đavola jesu! I bivši kancelar Nemačke i bivši predsednik Francuske su javno rekli: Nismo ni razmišljali da to ispunimo, potpisali smo samo kako bismo pripremili Ukrajinu za sukob", podsetio je Putin.
On je podsetio da su kijevske vlasti izgubile osećaj za stvarnost kada su Ruse proglasile neautohtonom nacijom u Ukrajini.
„Nikada ne bismo uradili ovako nešto (pokrenule specijalnu vojnu operaciju) da ukrajinske vlasti da nisu počele da brišu Rusiju sa naših istorijskih teritorija, da proteruju ljude, da Ruse proglašavaju neautohtonom nacijom. Potpuno su poludeli, potpuno izgubili vezu sa stvarnošću“, rekao je šef ruske države.

Od boraca zavisi budućnost Rusije

Budućnost Rusije zavisi od učesnika specijalne operacije, izjavio je ruski predsednik. On je ocenio teškoće sa kojima se vojska suočava u zoni borbenih dejstava.
"Život na frontu, kada pucaju, kada dronovi lete kao muhe iznad glave - mnogo je složeniji i prozaičniji od čaše šampanjca prilikom dodele zvezda Herojima u paviljonima Kremlja", rekao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala