- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Obmanuli su ih: Ko je sve među ukrajinskim jurišnicima

© AP Photo / LIBKOSUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2023
Pratite nas
Oružane snage Ukrajine ne uzimaju u obzir mogućnosti mobilisanih s ograničenim vojnim sposobnostima, i čak ih šalju i u jurišne odrede, izjavio je sekretar Komiteta za pitanja nacionalne bezbednosti Vrhovne rade Ukrajine Roman Kostenko u intervjuu za ukrajinski televizijski kanal NTA.
„Mobilisani je ograničeno podoban samo za vojni komesarijat. Kada se već nađe u armiji, to pitanje nestaje... I zatim mene zovu i žale mi se: 'Ja sam već jurišnik. Ne mogu da obučem pancir, jer jednostavno ne mogu da ga nosim“, naveo je poslanik.
Prema njegovim rečima, u vojnom komesarijatu mobilisanim vojnicima s ograničenim sposobnostima daju štabne i pozadinske dužnosti, ali u vojnim jedinicama narušavaju sva obećanja. Poslanik smatra da takva politika negativno utiče na priliv dobrovoljaca u Oružane snage Ukrajine.
„To je problem, jer ako ove obmanu, onda drugi već neće doći“, požalio se Kostenko.
Od 24. februara 2022. godine u Ukrajini je na snazi ratno stanje, a prema ukazu o sveopštkoj mobilizaciji, koji je potpisao ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, muškarcima od 18 do 60 godina zabranjeno je da napuste zemlju.
Vertoletы Ka-52 (sleva) i Mi-28 VS RF v nebe v zone provedeniя specialьnoй voennoй operacii - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Ruske snage podigle zastavu Rusije iznad Marjinke u DNR
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala