- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Novi predsednik Argentine položio zakletvu: Obećao da će eliminisati Centralnu banku

© AP Photo / Gustavo GarelloNovoizabrani predsednik Argentine Havijer Milej položio je zakletvu ispred argentinskog Kongresa
Novoizabrani predsednik Argentine Havijer Milej položio je zakletvu ispred argentinskog Kongresa - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2023
Pratite nas
Novi predsednik Argentine Havijer Milej položio je danas zakletvu pred parlamentom te zemlje i na taj način i zvanično preuzeo predsedničku dužnost.
Kao predsednički kandidat, Milej je obećao da će očistiti politički establišment od korupcije, eliminisati Centralnu banku, koju je optužio da štampa novac i podstiče inflaciju, kao i da će američkim dolarom zameniti nestabilni pezos.
Milej je ubedljivo pobedio u drugom krugu izbora održanom 19. novembra i poslao u opoziciju peronističku političku opciju koja je decenijama dominirala političkom scenom Argentine.
„Počinje obnova Argentine i kraj propadanja Argentine. Modelu dekadencije je došao kraj. Nema povratka. Argentina će se vratiti na poziciju u svetu koju nikada nije trebalo da izgubi“, poručio je, između ostalog, Milej u pobedničkom govoru posle objavljivanja rezultata izbora, prenosi Rojters.
BRIKS - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2023
RUSIJA
Novoizabrani establišment Argentine razmatra mogućnosti pristupanja BRIKS-u
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala