- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Mira Bobić Mojsilović: Cilj monstruma iz Davosa – rat hrišćana i muslimana koji će oni da reše

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša Radović i Mirjana Bobić Mojsilović
Maša Radović i Mirjana Bobić Mojsilović - Sputnik Srbija, 1920, 10.12.2023
Pratite nas
Cilj nevidljive ruke koja vlada svetom je da bude rat do istrebljenja između hrišćana i muslimana i da se onda pojavi neka mračna sila koja će da kaže: „Mi ćemo to da rešimo“. Bil Gejts ima podršku ogromnog multinacionalnog kapitala da nam zamrači sunce, da sve vodi ka tome da svet živi u petnaestominutnim gradovima.
Ovako poznata književnica i slikarka, Mirjana Bobić Mojsilović u razgovoru za Sputnjik ukazuje na probleme sa kojim se suočava celokupna svetska populacija.
Gostujući u emisiji „Maša i...“ Bobić Mojsilović otkrila je hoće li Srbe zaobići haos koji je zahvatio planetu, kako vidi ulogu pojedinca u društvu koje se sve više globalizuje i digitalizuje, ali i kada će kultura i sport dobiti svoj suverenitet i prestati da budu meta političkih igara.
„U Berlinu, 1950. godine u cilju borbe protiv takozvanog ruskog komunizma – a ovo što danas živimo je sto puta gore od ruskog komunizma – je stvoren nacionalni savet za modernu umetnost. Oni su našli Džeksona Poloka i Viljema de Kuninga, doveli ih i rekli – samo ti lupaj ovim kantama boje, mi ćemo od toga da napravimo umetnost. Imamo dva nivoa priče – kontrola nad onim što je tržište umetničkih dela, bez obzira o kojoj umetnosti da se radi, pripada takođe ovima koji kontrolišu naše živote. To možemo da prebacimo na sve nivoe – na arhitekturu, da ne govorim o nauci, naravno. Naučna istina je u vlasništvu onih koji nauku finansiraju jer vlasnici svih naučnih časopisa su ovi isti koji nam promovišu petnaestominutne gradove, zamračivanje sunca i da jedemo bube, da budemo dobri i da ćutimo, a oni da rade svoje mračne obrede“, kaže naša sagovornica.
Prema njenom mišljenju, to isto važi i za sport, a posebno za industriju zabave, koja je takođe produžena ruka te kontrole uma.
„Kada su se pojavile sve ove velike teme, vi tačno vidite šta holivudske zvezde moraju da govore – da napadaju Rusiju, da podržavaju Izrael... Šta god da je tema... Je l' Nikol Kidman jela prva bube? Ako ste dobili tri Oskara i nameravate da dobijete još dva, zna se šta vam je činiti. Taj ogroman novac koji pojedinci zarađuju u bilo kojoj oblasti u stvari je nadnica za upravljanje našom percepcijom. Jedan od retkih koji se tome odupro tako da je svet o tome čuo je Novak Đoković koji se boreći se za svoje pravo da odlučuje o svom životu, u stvari borio za ceo svet“, zaključiča je Mira Bobić Mojsilović.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala