- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Vučić: Gasni interkonektor važan za Srbiju

© SEBASTIEN BOZONVentil za gasovod
Ventil za gasovod  - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je Gasni interkonektor, koji će sutra biti svečano otvoren, izuzetno važan za Srbiju jer će obezbediti bolju diverzifikaciju i zdraviju životnu sredinu.
.''Najpre, povezani smo sa Bugarskom, preko interkonektora, što je 60 odsto naše godišnje potrošnje. To nam omogućava da zakupimo deo azerbejdžanskog gasa. Da uvek imamo bolju diverzifikaciju i slično. Mi smo ovde završili i tri regularne stanice, što znači da će tri opštine imati gas, nešto što znači život, i bolju i zdraviju životnu sredinu'', rekao je Vučić za Pink.
"Ovaj projekat je koštao skoro 90 miliona evra od čega je 50 miliona evra poklonila Evropska unija", rekao je Vučić.
Kako je naveo, sutra će u Nišu povodom obeležavanja početka rada Gasnog interkonektora Srbija-Bugarska, ugostiti predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva, predsednika Republike Bugarske Rumena Radeva U 8 sati, kako je naveo predsednik, biće bilaterala, a onda se ide na zvanično otvaranje.
''Dolazi i Bobajev, najvažniji čovek posle Alijeva, te će kod nas biti mnogo ministara. Mali, Dačić, ministarka poljoprivrede, Selaković...Imamo bilateralne susrete sa njima. Sa Azerbejdžanom imamo i dobru saradnju kada je u pitanju oružje. Zahvaljujući njima dobar deo industrije nama funkcioniše. Imaćemo i vojnu vežbu sutra'', objašnjava Vučić.
Predsednik Vučić kaže da Srbija dobija gas redovno, a da je jedini problem taksa, o čemu će se sutra govoriti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala