- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Panika na Zapadu: Putinova taktika daje rezultate

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaVišecevni bacač raketa „grad“ BM-21 Zapadne grupe snaga ruske vojske dejstvuje u pravcu Kupjanska u LNR
Višecevni bacač raketa „grad“ BM-21 Zapadne grupe snaga ruske vojske dejstvuje u pravcu Kupjanska u LNR - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2023
Pratite nas
Strategija predsednika Rusije Vladimira Putina u konfliktu u Ukrajini dokazala je svoju efikasnost, piše američki list „Hil“.

„Skoro dve godine posle početka sukoba, Ukrajina se suočava sa ogromnim problemima. U isto vreme, strategija Vladimira Putina čini se da deluje dok očekuje da se zapadni saveznici slome“, navodi se u materijalu.

Kako list navodi, čak i zvaničnici u Kijevu priznaju da dugo očekivana kontraofanziva neće dovesti do proboja. Pritom, rukovodstvo zemlje će morati da ubeđuje sve skeptičniji Zapad da naoružava ukrajinsku vojsku.
„Teško da će naredni meseci dovesti do nekih značajnijih rezultata za Ukrajinu“, zaključuje se u članku.
Ukrajinska vojska već šest meseci pokušava da se probije u pravcu Južnog Donjecka, Artjomovska i Zaporožja i šalje brigade koje je NATO pripremio i naoružao stranom tehnikom. Kako je izjavio ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, neprijatelj je za pola godine kontraofanzive izgubio više od 125.000 ljudi.
Američki tenkovi Abrams na železničkoj stanici Gajžunaj u Litvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2023
SVET
Mediji: Moćni ruski udari i razmere gubitaka na ukrajinskoj strani otreznili Vašington
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala