- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kijev tvrdi da na raspolaganju ima „određene tehnologije“ kako bi zauzeo Krim

© Sputnik / Vasiliй Batanov / Uđi u bazu fotografijaFregata Crnomorske flote "Admiral Grigorovič" u luci u Sevastopolju
Fregata Crnomorske flote Admiral Grigorovič u luci u Sevastopolju - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov je izjavio da ukrajinska vojska radi na novim vojnim potencijalima koji će joj omogućiti da zauzme Krim u 2024. godini, piše ukrajinski „Sudsko-pravni list“.
On je sa ukrajinskom delegacijom boravio u Sjedinjenim Američkim Državama gde je održana konferencija odbrambene industrije i sastanak u Pentagonu. Na pitanje da li Oružane snage Ukrajine imaju neke tehnologije odgovorio je da Ukrajina može da ima uspeha u suprotstavljanju Rusiji u Crnom moru.
Prema podacima lista, Umerov je izjavio da bez obzira na to što Kijev nema tako moćnu flotu, tehnologije, koje priprema za 2024. godinu, će mu omogućiti da Ruska Federacija zauvek ode sa njihovog Krima.

Rusija: Pretnje su smešne

Na te pretnje reagovao je ruski poslanik iz Državne dume iz krimskog regiona Mihail Šeremet koji je rekao da smatra da je to šala i da kijevska vlast nema te tehnologije kojima bi Rusiju naterala da ode sa Krima.

„Čak je i besmisleno komentarisati šale kijevskih zvaničnika. Postoji izreka da se planovi za godinu pripremaju u proleće, a planovi za dan – tokom jutra. A za Ukrajinu nijedan prorok ne bi pravio planove i davao prognoze, osim ako, naravno, nije završio neku zapadnu šaljivu akademiju“, rekao je Šeremet.

Prema njegovim rečima, sve pretnje i planovi protiv Rusije će još jednom biti razrušeni, a neprijatelji uništeni snagom duha i moći ruskog oružja.
Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio da bi moguć napad na Krim mogao da označi eskalaciju konflikta i pozvao Kijev da shvati da će ti napadi naići na „neizbežnu odmazdu i da će se koristiti bilo koje oružje. Na Krimu su planove Kijeva da napadne nazivali avanturom Zapada, koja će postati kolosalna tragedija za Ukrajinu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala