- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Džatras: Globalno američko carstvo pri kraju; Srbi i Rusi znaju ko su - za Amerikance se ne može reći

© Sputnik / Nikola BižićDžim Džatras
Džim Džatras - Sputnik Srbija, 1920, 09.12.2023
Pratite nas
SAD bi trebalo da brane Dejtonski mirovni sporazum onako kako je napisan, ali teško da će se to desiti. Akcije Kristijana Šmita i njegova legitimnost su takođe funkcija globalnog američkog carstva, rekao je ugledni politički analitičar Džejms Džatras na konferenciji „Republika Srpska: Poštovanje suvereniteta i Dejtonskog sporazuma“.
„Dejtonski sporazum je od početka kao i Minski sporazum bio obmana kao i što SAD nikada nisu i neće prihvatiti Rezoluciju 12 44. Dobra vest je da ova era dolazi kraju i gledajući globalno američko carstvo se završava i prelazimo na multipolarni svet”, rekao je Džatras.
Poručio je da politika SAD-a mora biti dobronamerna moralna hegemonija.
„900 godina zapadne dominacije nad jugom dolazi kraju. Nema govora o multipolarnosti bez nacionalnog identiteta“, naveo je Džatras.
Ističe da je snaga Republike Srpske u srpskom narodu i njegovoj samosvesnosti.
„Slično se može reći i za Ruse. I neće postojati bez tog etničkog kora. Rusi i Srbi znaju ko su. Isto se ne može reći za SAD. Decenijama smo pod propagandom da nismo etnička, nego civilna država. Nastoje da rasele američki etnos“, izjavio je Džatras, a prenosi RTRS.
On je istakao da je zato važno očuvati nacionalni identitet.
„Rusi će se očuvati ali, pitanje je da li će Amerika. U vreme Dejtonskog sporazuma i kada je nađeno rešenje za Kosmet bilo je jasno da SAD žele da stvoremuslimansku državu u BiH. Od početka je namera Amerike unitarna država u kojoj će živeti muslimani. Srbi u Republici Srpskoj treba da se odupru i da čekaju dok se završi globalno američko carstvo koje će otvoriti mesto Srbima ovde. Ali se bojim da sa tom klimom i povlačenjem plime američkog globalizma, da se ne povuče srpska država. Budite istrajni da vam se krst vrati na zastavu Republike Srpske“, istakao je Džatras.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala