- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Srbija, Rusija, Kina – Novi svet, budućnost koja je počela”: Predstavljena nova knjiga

© Foto : Sputnjiku ustupio Ruski dom„Srbija, Rusija, Kina – Novi svet, budućnost koja je počela”: Predstavljena nova knjiga Vladimira Kršljanjina
„Srbija, Rusija, Kina – Novi svet, budućnost koja je počela”: Predstavljena nova knjiga Vladimira Kršljanjina - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
Pratite nas
U Ruskom domu je održano predstavljanje knjige političara, diplomate i mislioca Vladimira Kršljanjina „Srbija, Rusija, Kina – Novi svet, budućnost koja je počela”.
Knjiga sadrži članke autora, pisane u toku aktuelnih svetskih preokreta.
Vladimir Kršljanin vidi ovu krizu kao šansu za okončanje hegemonije Sjedinjenih Država i Zapada i formiranje humanijeg svetskog poretka.
„Novi svet, to jest pravedni multipolarni sistem, to jest zajednica zajedničke sudbine čovečanstva, kao kvalitetno nova epoha u istoriji čovečanstva, počinje u 21. veku. Karakteriše ga apsolutno poštovanje, odnosno neprikosnovenost, zaštita i unapređenje ljudskog života, ljudskog dostojanstva i ljudske zajednice, zapravo čovekoljublje u skladu sa Hristovim zapovestima i konfučijanskim opštim dobrom, kao i najboljom praksom socijalno orijentisanih, moralnih država”, ističe Vladimir Kršljanin.
O knjizi su osim autora govorili sociolog, profesor na Univerzitetu u Beogradu prof. dr Slobodan Antonić, geopolitičar prof. dr Srđan Perišić, filozof dr Mario Kalik i izdavač Srđan Kostić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala