- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev upozorava: Proliće se nove reke krvi; Rusija i NATO nikad bliži trećem svetskom ratu

© POOL / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
Pratite nas
Pretnja od direktnog sukoba Rusije i NATO koja se može pretvoriti u treći svetski rat nikada nije bila toliko stvarna od vremena Kubanske krize, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
On je, pored toga, na Telegram kanalu ocenio da će Kijev, ako ne sada, onda sledeće godine dobiti novac od Sjedinjenih Američkih Država da bi se nastavilo „profitiranje od rata“.

„Za taj novac će se proliti nove reke krvi, a za to je odgovorna porodica (aktuelnog američkog predsednika Džozefa) Bajden i njihovi banderovski gadovi“, naglasio je Medvedev.

Zvaničnik je ocenio da ono što je bez presedana u pokušajima administracije američkog predsednika da dobije novac od Kongresa za Ukrajinu jeste to što SAD nikada ranije nisu tako agresivno i drsko trošile toliko novca na drugorazrednu državu u fazi raspada, zbog koje su i predsednik i članovi njegove porodice tako korumpirani.
Prema njegovim rečima, Bajdenu se u perspektivi smeši malo verovatan impičment i veoma velika verovatnoća gubitka predsedničkih izbora.

„Odatle bezobrazne ucene, neprekidna histerija i divljačke insinuacije na našu adresu“, istakao je zvaničnik.

Prethodno je američki predsednik Džozef Bajden izjavio da će Rusija, navodno, napasti članice NATO nakon pobede u Ukrajini. Koordinator Bele kuće za strateške komunikacije Džon Kirbi nazvao je veoma verovatnim učešće američke vojske u konfrontaciji sa ruskim snagama u slučaju da ruska vojska pobedi u specijalnoj vojnoj operaciji.
Bajden je ranije zatražio 106 milijardi dolara za pomoć Izraelu i Ukrajini, ali nije dobio neophodnu podršku u Kongresu. Gornji dom sa republikanskom većinom glasao je za dodelu pomoći samo Izraelu, ali je Senat pod kontrolom demokrata blokirao inicijativu.
U novoj emisiji “Moj pogled na Rusiju” pogledajte sprema li se NATO za novi rat sa Rusijom ili za kapitulaciju:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala