- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Putinova odluka o kandidovanju na izborima ispravna; Duma: Važna odluka za ceo svet

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i bivši premijer Dmitrij Medvedev na prijemu u Kremlju u čast Dana Rusije
Ruski predsednik Vladimir Putin i bivši premijer Dmitrij Medvedev na prijemu u Kremlju u čast Dana Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
Pratite nas
Odluka ruskog predsednika Vladimira Putina o kandidovanju za novi predsednički mandat je potpuno logična i ispravna, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev za Sputnjik.

„Predsednik je već sve rekao. Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, kao i ovaj dramatičan period kroz koji prolazi naša zemlja, ovakva odluka je apsolutno logična i ispravna“, ocenio je Medvedev.

On je dodao da Putin mora da nastavi svoj rad na mestu predsednika države.

Predsedavajući Državne Dume Rusije Vjačeslav Volodin ocenio je na Telegram kanalu da je Putin tokom vremena dokazao svoju efikasnost, a njegova kandidatura za predsednika Rusije je važna odluka za zemlju i ceo svet.

Prema njegovim rečima, Putinova odluka govori o ljubavi ka svojoj zemlji i želji da je učini jakom, naprednom i da je zaštiti u ovom teškom vremenu izazova i pretnji.
„Naša zemlja se suočavala sa različitim izazovima u raznim fazama, ali, zahvaljujući njemu ih je uspešno prevazilazila: bilo da je reč o finansijskoj krizi, sankcijama ili ratu koji je pokrenut protiv Rusije“, naglasio je Volodin.
On je zaključio da je Putinova pobeda na izborima pobeda građana zemlje, pobeda Rusije.
Prethodno, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u razgovoru sa jednim od dobitnika državne nagrade za podvige u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini da namerava da se kandiduje za novi predsednički mandat.
Sadašnja ovlašćenja ruskog predsednika ističu 7. maja naredne godine.
Izbori za predsednika Rusije biće održani od 15. do 17. marta 2024. godine.
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2023
RUSIJA
Kremlj: Građani pozivaju Putina da se ponovo kandiduje za predsednika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala