- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Srpska povratnica u Federaciji BiH pretučena u porodičnoj kući

© AFP 2023Policija BiH - arhivska
Policija BiH - arhivska - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2023
Pratite nas
Srpska povratnica u Stošnici kod Vozuće, u Federaciji BiH, Ljeposava Petković (77) pretučena je u porodičnoj kući kada su joj dve osobe sekriom provalile u kuću, uz pretnje da će je ubiti.
Petković je rekla da su noćas oko 2.00 časa dva mlađa lica sekirom razvalila ulazna vrata kuće i uz pretnje da će je ubiti tražili da im da novac.
„Rekla sam da nemam, otkud mi novac“, navela je ona i dodala da ju je nakon toga jedan od njih udario po glavi i polomio protezu.
Prošla bi, kazala je, i gore da jedan od napadača nije pozvao drugog da beže.
Kako prenosi Srna, Ljeposava je kazala da je slučaj prijavila policiji koja je izašla na teren i odvela je u Dom zdravlja gde je zbrinuta.
Istakla je da je zabrinuta za svoju bezbednost, budući da se ovo dešava treći put i podsetila da su početkom novembra u noćnim časovima nepoznata lica pokušala da joj provale u kuću oštetivši ulazna vrata, što je takođe prijavila policiji u Zavidovićima.
Napomenula da joj je prošle godine iz sušare ukradeno meso dok je bila van kuće.
Ovim povodom oglasio se MUP Zeničko-dobojskog kantona saopštenjem da je reč o razbojništvu.
„Reč je o razbojništvu gde su dva nepoznata lica nasilno ušla u kuću i od ženske osobe tražili novac te se potom udaljili u nepoznatom pravcu. Kod ženske osobe su potom konstatovane lakše telesne povrede. Policijski službenici preduzimaju mere i radnje na rasvetljavanju ovog slučaja“, rekla je Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala