- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tri osobe ubijene u pucnjavi u kampusu univerziteta u Las Vegasu

© AP Photo / Madeline CarterPolicija u Las Vegasu
Policija u Las Vegasu - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2023
Pratite nas
Tri osobe su ubijene, a jedna je ranjena u pucnjavi u kampusu Univerziteta Nevada u Las Vegasu, posle koje je policija ubila napadača.
Policiji je poznato ime napadača koji je sinoć pucao u kampusu Univerziteta Nevada u Las Vegasu, ali neće biti objavljeno dok njegova porodica ne bude obaveštena, saopštio je lokalni šerif Kevin Mekmahil.
Izvor iz policije rekao je za Si-En-En da je u pitanju 67-godišnji profesor, čija je povezanost s univerzitetom trenutno nepoznata.
Ranjena osoba je zbrinuta u bolnici Sanrajz i njeno stanje je sada stabilno, rekao je šerif. U istoj bolnici zbrinute su još tri osobe, za koje nije navedno kako su povređene.
Univerzitet je saopštio da su zaposleni i studenti evakuisani, a policija je pozvala građane da izbegavaju taj deo grada.
Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je saučešće porodicama nastradalih u pucnjavi, pozivajući republikance u Kongresu da usvoje zabranu jurišnog oružja.
Ove godine dogodilo se 80 pucnjava u američkim školama, od čega je 29 na kampusima univerziteta i koledža.
Kampus Univerziteta Nevada, koji će biti zatvoren do kraja nedelje, nalazi se samo nekoliko kilometara od mesta na kojem je 2017. godine najmanje 58 ljudi ubijeno u masovnoj pucnjavi na festivalu „Route 91 Harvest“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala