- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prvi obaveštajac Rusije: SAD rizikuju da od Ukrajine naprave „drugi Vijetnam“

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaDirektor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin
Direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države rizikuju da sebi u Ukrajini prirede „drugi Vijetnam“, sa kojima će morati da se nosi svaka nova američka administracija sve dok na čelo Bele kuće ne dođe neka razuman čovek, izjavio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin.
„Veoma je verovatno da će dalja podrška kijevskoj hunti, posebno imajući u vidu da je ukrajinska tema vrlo ‘toksična’ za transatlantsku zajednicu i zapadno društvo u celini, ubrzati pad međunarodnog autoriteta Zapada. Sama Ukrajina će se nadalje sve više pretvarati u ‘crnu rupu’, koja guta materijalne i ljudske resurse, napisao je Nariškin u članku za časopis „Razvedčik“.
Zvaničnik je ocenio da na kraju SAD rizikuju da naprave „drugi Vijetnam“, kojim će se baviti svaka nova američka administracija sve dok na vlast u Vašingtonu ne dođe bar malo više razuman čovek koji će imati dovoljno hrabrosti i odlučnosti da začepi ova „usta“.
Nariškin je takođe primetio da će Zapad, shvatajući nemogućnost vojne pobede Ukrajine nad Rusijom, pokušati da maksimalno produži borbena dejstva i ukrajinski sukob pretvore u „drugi Avganistan“, računajući na postepeno iscrpljivanje u iznurujućoj borbi potencijala.
On je dodao da će zapadnjaci, kao i ranije, to pokušavati da ostvare, na račun kompleksa ekonomskih i vojno-diplomatskih mera, uključujući kršenje normi međunarodnog prava, sankcioni pritisak i neprekidne isporuke oružja i vojne tehnike Ukrajini.
U novoj emisiji “Moj pogled na Rusiju” pogledajte sprema li se NATO za novi rat sa Rusijom ili za kapitulaciju:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala