- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Erdogan posle šest godina ponovo u Grčkoj, najavio novu eru u odnosima dve zemlje /video/

© AP Photo / Thanassis StavrakisTurski predsednik Redžep Tajip Erdogan i grčki premijer Kirijakos Micotakis
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i grčki premijer Kirijakos Micotakis - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2023
Pratite nas
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan doputovao je u posetu Grčkoj, gde se sastao s premijerom Kirijakosom Micotakisom i grčkom predsednicom Katerinom Sakelaropulu. Erdogan je tom prilikom u Atini najavio „novu eru o odnosima između Turske i Grčke“, prenosi Katimerini.
Nakon sastanka sa Erdoganom, grčka predsednica Katerina Sakelaropulu, izjavila je da „je važno održavati pozitivnu klimu“ i da dve zemlje “rade zajedno na očuvanju mira i dobrosusedskih odnosa u korist našeg naroda“.
Između Ankare i Atine nema nerešivih pitanja uprkos nekim neslaganjima, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i naveo da Turska želi da nastavi pozitivan zamah postignut u bilateralnim odnosima dve zemlje, prenosi Rojters.
Erdogan je, posle sastanka sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom u Atini, najavio da će ministri spoljnih poslova dve zemlje razgovarati o sporovima u Egejskom moru i veruje da bi bilo dobro da se održavaju godišnji razgovori na visokom nivou.
"Između nas nema nerešivog pitanja“, rekao je Erdogan i dodao da dva NATO saveznika žele da povećaju obim bilateralne trgovine na 10 milijardi dolara.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala