- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Ako neko u Federaciji BiH misli da će moći i dalje da podvaljuje, u zabludi su

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2023
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras da je Srpska vidljiva i biće vidljiva u svakom procesu i svuda gde se odlučuje, pa tako i kada je reč o Fronteksu, jer to garantuje Ustav BiH, kao i da to niko neće moći da promeni.
„Ako neko u Federaciji BiH misli da će moći i dalje da podvaljuje, kao što je ranije radila SDA, u zabludi su, ma koliko ih stranci isturali da to rade“, naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.
Ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić izjavio je ranije Srni da bošnjački ministri nisu glasali o sporazumu za pregovore sa Fronteksom, tako da od pregovora sa ovom agencijom do daljeg nema ništa.
Kako dodaje Srna, Nešić je objasnio da su srpski i hrvatski ministri već ranije glasali za sporazum, dok bošnjački ministri, koji su tražili odgađanje glasanja kako bi obavili dodatne konsultacije, nisu iskoristili mogućnost da se izjasne o sporazumu, pa je sednica Saveta ministara zaključena bez njihovog izjašnjenja.
On je naveo da bošnjački ministri traže da se izmeni član sporazuma tako da entiteti, umesto saglasnosti, daju mišljenje, preneo je Tanjug.
Fronteks je Evropska agencije za zaštitu granica sa sedištem u Varšavi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala