Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Bajatović primio orden Ruske Federacije /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAmbasador Bocan-Harčenko uručuje orden Dušanu Bajatoviću
Ambasador Bocan-Harčenko uručuje orden Dušanu Bajatoviću - Sputnik Srbija, 1920, 07.12.2023
Pratite nas
Ambasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko uručio je danas direktoru Srbijagasa i funkcioneru Socijalističke partije Srbije Dušanu Bajatoviću orden za doprinos u međunarodnoj saradnji.
Bajatoviću je orden dodelilo rusko Ministarstvo inostranih poslova sa potpisom ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i ministra odbrane Sergeja Šojgua, navodi se u saopštenju.
Prema rečima Dušana Bajatovića, koji je ujedno i predsednik Ruskog geografskog društva u Srbiji, orden predstavlja veliku čast, ali i obavezu.
"Visoki orden Ruske Federacije koji su mi dodelili Sergej Lavrov i Sergej Šojgu, predstavlja veliku obavezu".
On je dodao da ovaj orden ne pripada samo njemu, već pripada svim njegovim saradnicima u Srbijagasu, SPS-u, u Gastransu i njegovim kolegama iz Ruskog geografskog društva u Srbiji.
"Ovaj orden predstavlja obavezu da i dalje nastavimo rad na razvijanju bratskih i neraskidivih odnosa Ruske Federacije i Srbije, odnosno, ruskog i srpskog naroda", istakao je Bajatović.
Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko poručio je tom prilikom da ako jedan narod želi da sačuva svoj identitet i suverenitet zemlje mora i da je poznaje.
"Ako želimo najbolju saradnju, moramo da razvijamo poznavanje geografije i prilika naših zemalja", rekao je Bocan Harčenko.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala