- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veliko slavlje moglo bi da se pretvori u gorko kajanje /video/

© AP Photo / Joan MonfortŽoao Feliks
Žoao Feliks - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
Pratite nas
Žoao Feliks, portugalski fudbaler, bio je strelac jedinog gola tokom susreta Barselone i Atletiko Madrida u 15. kolu španske lige, a zbog proslave tog pogotka već danima je glavna tema u svetu fudbala.
Od 2019. godine Žoao Feliks je fudbaler Atletiko Madrida, međutim posle dve i po godine, 121 utakmice i 34 gola Portugalac je poslat na pozajmicu. Najpre je bio u Čelsiju gde je zabeležio 16 nastupa, a zatim je stigao u Barselonu.
Katalonci su mu dali šansu, a u 28. minutu protiv Atletika čiji je zvanično fudbaler Feliks postiže gol za 1:0, a onda ga i proslavlja. Navijači Atletika reagovali su burno, jer smatraju da je 24-godišnjak pokazao nepoštovanje prema klubu koji ga je doveo iz Benfike.
Još burnije reakcije uslediće bez sumnje posle Feliksove izjave u kojoj je naglasio da je u Madridu imao težak period i da je zahvalan Barseloni koja ga je lepo prihvatila.
„Samo moji najbliži znaju šta sam proživeo. Pustio sam da sve izađe iz mene, zbog svega što se dogodilo meni i mojoj porodici. Gol posvećujem sebi i saigračima u Barsi koji su me lepo dočekali. Znajte da svako ko u Atletiku kaže da mu odgovara trenerov stil igre – laže“, rekao je portugalski fudbaler.
Feliks je ponikao u Portu gde je započeo juniorsku karijeru i gde je bio sve do 2015. godine kada je otišao u Benfiku. Dve godine proveo je u B timu, da bi potom 2018. nastupao za prvi tim.
U 43 utakmice Portugalac je postigao 25 golova i 11 asistencija, a bio je imenovan i za najboljeg mladog igrača u Evropi.
Sa velikim očekivanjima stigao je u Atletiko gde se očigledno nije uklopio, ali sa klubom iz Madrida Porutalac ima ugovor do 2029. godine.
„Srećan sam u Barsi. Nadam se da će se klub potruditi da me trajno dovede“, rekao je Feliks.
Međutim, jedno su želje, drugo su mogućnosti. Sada Feliks slavi, ali kada bude shvatio da će Barselona teško moći da ga priušti, moguće je da usledi gorko kajanje.
Fudbaleri Srbije  - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2023
SPORT
Srbija izabrala bazu u Nemačkoj /video/
Navijači CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2023
SPORT
Najava iz Moskve: „Igraćemo sa našom braćom iz Srbije!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala