- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pod punom opremom: Putina u UAE dopratili naoružani lovci Su-35 /video/

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaSu-35S
Su-35S - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
Pratite nas
Avion predsednika Rusije Vladimira Putina su tokom leta za Ujedinjene Arapske Emirate pratili lovci Su-35S naoružani raketama. Snimak lovaca objavilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Na snimcima ruskog vojnog resora prikazano je pet borbenih aviona Su-35 koji su naoružani raketama na podvesnim nosačima.

„Lovci Sz-35S Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sa standardnim avionskim naoružanjem različite klase leteli su u pratnji predsedničkog aviona tokom čitave putanje na međunarodnom letu“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je grupa lovaca Su-35 poletela sa aerodroma u teškim vremenskim uslovima sa jakom kišom i vetrom. Letelicama su upravljali piloti prve klase.
Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio da su za avionsku pratnju predsedničkog aviona dobijene specijalne dozvole od država iznad čijih teritorija je let izveden. On je izrazio zahvalnost tim zemljama na saradnji.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je završio svoju posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima – naredna stanica je Saudijska Arabija.
Poseta ruskog predsednika Ujedinjenim Arapskim Emiratima - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2023
RUSIJA
Putin: Odnosi sa UAE na izvanredno visokom nivou, Emirati glavni partner u arapskom svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala