- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Otac ubijene devojčice negirao da je odao podatke o njenom kretanju

© AFP 2023 / ANGELOS TZORTZINISMakedonska policija
Makedonska policija - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2023
Pratite nas
Otac ubijene V.Đ. (14) iz Skoplja Aleksandar Đorđevski negirao je na saslušanju da je davao informacije o njenom kretanju glavnoosumnjičenom Ljupču Palevskom - Palču, što je, prema dosadašnjem toku istrage, dovelo do njene otmice, a potom i ubistva.
Informacije o njegovoj umešanosti u slučaj, državnim organima dala su još trojica okrivljenih, kojima je sudija u prethodnom postupku već odredio meru pritvora, koja bi danas trebalo da bude produžena, ali tek nakon što tužilaštvo dobije krivičnu prijavu protiv njih, prenosi A1on.
Ocu 14-godišnje Vanje juče je određena mera zadržavanja od 48 sati, za koju će tužilaštvo tražiti produženje ukoliko i on bude obuhvaćen istragom.
Četrnaestogodišnja devojčica nestala je 27. novembra ujutru, a pronađena je ubijena nekoliko dana kasnije.
U okolini Velesa pronađeno je i telo P.Ž (74) iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra, a prema zvaničnim podacima iste osobe su ubile i muškarca i devojčicu.
Osumnjičeni Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski nalaze se u pritvoru, kao i otac devojčice, dok je za glavnoosumnjičenim Ljupčom Palevskim raspisana međunarodna poternica i kome je određen pritvor u odsustvu, koji će početi da se primenjuje nakon što se on privede.
Devojčica je sahranjena danas na gradskom groblju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala