- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Nagrađeni „Flašaroši“ otvaraju festival DokZima

© Foto : DokZima PromoKadar iz filma "Flašaroši"
Kadar iz filma Flašaroši - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2023
Pratite nas
Dokumentarna vestern drama o fascinantnom svetu sakupljača plastičnih flaša u Vinči otvoriće novi projekat mladih filmskih autora DokZima, koji će biti odžan od 6. do 28. decembra u Beogradu i Novom Sadu.
Tokom trajanja ove manifestacije biće prikazana četiri domaća dokumentarna ostvarenja, a publika će imati priliku da svake srede u Dvorani Kulturnog centra Beograda i svakog četvrtaka u Kulturnom centru Novog Sada, razgovara sa autorima nakon projekcija.
Film „Flašaroši“ autora Nemanje Vojinovića je osvojio Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, kao i nagradu za najbolji film u regionalnoj selekciji festivala Slobodna zona.
U želji da osveži, podseti i angažuje publiku, kroz domaće dokumentarne filmove i razgovore sa autorima, DokZima predstavlja platformu za promociju neretko skrivenog sveta domaćeg dokumentarnog filma bioskopskoj publici.
Kako je najavljeno, smotra bi trebalo da funkcioniše kao dodatna spona između filma i distributera koja će uz pomoć projekcija u dva grada pokušati da podstakne širu publiku da se vrati u bioskop.
U okviru programa DokZima biće prikazani i filmovi „Prizvan i pozvan“ Luke Papića i Srđe Vuča, „Srećna nova, Jivu“ Mladena Kovačevića i „Telenovela: Sivo u koloru“ Filipa Martinovića.
Igrano-dokumentarni film Voda - Poslednji dani pukovnika Rajevskog reditelja Gorana Erčevića osvojio je nagradu na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Linija fronta“ u Rostovu na Donu - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2023
KULTURA
Srpski film o poslednjim danima pukovnika Rajevskog nagrađen u Rusiji /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala