- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Violinista Jurij Revič 13. decembra u Gvarnerijusu

© Tanjug / VLADIMIR SPORCIC/Jurij Revič
Jurij Revič  - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2023
Pratite nas
Violinista Jurij Revič održaće koncert 13. decembra (20:00) u sali Beogradske filharmonije povodom Svetskog dana violine, u okviru ciklusa „Jovan Kolundžija predstavlja“, saopštili su danas organizatori iz Ustanova kulture Gvarnerijus.
„Violinista svetske slave nastupiće uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena a za beogradsku publiku izvešće najleša dela Betovena, Paganinija, Bartoka, Pjacole, Tartinija, Mocarta, Maskanjija, Sarasatea, kao i svoje autorske kompozicije“, navodi se u saopštenju.
Kako je navedeno, austrijski violinista i kompozitor Revič dobitnik je nagrade međunarodne nagrade za klasičnu muziku „EČO Klassik“, a njegov snimak koncerata Sen Žorž (Saint-Georges) uvršten je na američku Bilbordovu listu klasične muzike 2021. godine.
„Jurij je strastveni kompozitor. Njegove kompozicije premijerno su izvedene na Svetskoj nedelji svemira 2021. i Svetskom sajmu u Dubaiju 2021. Godine 2023. njegov album sa muzikom Ševalijea Sent Džordža našao se na soundtreku Netfliks serije ‘Bridžerton'“, kaže se u saopštenju.
Boris Isaković kao Slobodan Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2023
KULTURA
Boris Isaković primio glumačku nagradu „Dobričin prsten“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala