- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Si Đinping: Kina protiv mešanja spoljnih sila u unutrašnje poslove Belorusije

© AFP 2023 / PAVEL ARLOUSKIPredsednici Belorusije i Kine, Aleksandar Lukašenko i Si Đinping
Predsednici Belorusije i Kine, Aleksandar Lukašenko i Si Đinping - Sputnik Srbija, 1920, 04.12.2023
Pratite nas
Kina je spremna da zajedno sa Belorusijom brani međunarodnu nepristrasnost i pravdu, izjavio je kineski predsednik Si Đinping tokom sastanka sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom u Pekingu.
„(Kina) je spremna da zajedno sa Belorusijom promoviše realizaciju Globalne razvojne inicijative i Globalne bezbednosne inicijative i brani međunarodnu nepristrasnost i pravdu“, rekao je kineski lider, prenosi Centralna televizija Kine.
Si Đinping je istakao i da je Kina spremna da održava blisku saradnju sa Belorusijom i ostvaruje obostrano korisnu bilateralnu saradnju u investicionoj, trgovinskoj, ekonomskoj i drugim oblastima.
Kineski predsednik takođe je primetio da je Minsk uvek pružao Kini snažnu podršku u pitanjima koja utiču na njene suštinske interese i „Kina to veoma ceni“.
On je istakao da Peking snažno podržava Belorusiju da sledi sopstveni put razvoja i protivi se mešanju spoljnih sila u unutrašnje stvari zemlje.
Si je istakao da je Kina spremna da zajedno sa Belorusijom otključa potencijale saradnje u različitim oblastima, ojača međusobno političko poverenje, promoviše dalji razvoj kinesko-beloruskih odnosa i donese više koristi narodima dveju zemalja.
Lukašenko se nalazi u dvodnevnoj radnoj poseti Kini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala