- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Pronađeno telo devojčice u okolini Skoplja, ubijena istog dana kada je i nestala

CC0 / rawpixel.com / Policija
Policija - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2023
Pratite nas
Telo 14-ogodišnje V.G, za kojom se tragalo od ponedeljka, pronađeno je danas u okolini Skoplja, saopštilo je makedonsko državno tužilaštvo.
Kako je navelo tužilaštvo, danas je pronađeno i telo 74-ogodišnjeg P.Ž. kod Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra.
Pet osoba je osumnjičeno u vezi sa ova dva slučaja, od kojih je troje zadržano u pritvoru, jedna osoba je van zemlje, a „jedna je trenutno u policijskoj stanici“, dodaju iz tužilaštva.
„Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršila ista lica, čiji je motiv koristoljublje“, naveli su iz državnog tužilaštva.
Kako se dodaje u saopštenju, 14-ogodišnja V.G. ubijena istog dana kada je i nestala, odnosno 27. novembra ove godine, nakon što je vozilom odvedena sa ulaza u svoje mesto prebivališta, prenosi Plusinfo.
Iz državnog tužilaštva navode da je pronađeno izgorelo vozilo marke „sitroen“, a nakon veštačenja obezbeđeni su materijalni dokazi o umešanosti lica, za koja će, nakon kompletne dokumentacije, biti podneta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem.
Javni tužioci Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje i Osnovnog javnog tužilaštva Veles izvršili su uviđaj na dve lokacije na kojima su pronađena tela nestalih.
„Izdati su nalozi za obdukciju tela žrtava. Takođe su izdati nalozi za prikupljanje i veštačenje svih tragova i dokaza sa obe lokacije“, dodaje se u saopštenju, preneo je Tanjug.
Kako se navodi, nakon izvršenih dokaza i naloženih veštačenja, tužilaštvo će protiv svih osumnjičenih pokrenuti odgovarajuće postupke.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala