- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska dobila novu partiju lovaca Su-30SM2/video/

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski lovac Su-30SM na taktičko-letačkim vežbama pomorske avijacije Crnomorske flote u Jejskom rejonu.
Višenamenski lovac Su-30SM na taktičko-letačkim vežbama pomorske avijacije Crnomorske flote u Jejskom rejonu. - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2023
Pratite nas
Fabrika aviona u Irkutsku, koja je deo „Ujedinjene korporacije za proizvodnju aviona“ (OAK), predala je Ministarstvu odbrane Rusije nove lovce Su-30SM2 i avione za obuku Jak-130, saopštila je korporacija OAK.
„Fabrika aviona u Irkutsku je isporukom partije aviona za obuku Jak-130 ostvarila plan za tekuću godinu. Ruska vojska dobija još jednu partiju aviona Su-30SM2, a kompanija je već krenula u proizvodnju aviona koji su po programu planirani za sledeću godinu“, izjavio je generalni direktor OAK Jurij Slusar.
U korporaciji su pojasnili da su avioni prošli sve testove na kopnu i u vazduhu.
Lovci Su-30SM2 su modernizovana varijanta aviona Su-30SM. Novi avioni imaju savremeniji kompleks radioelektronske opreme, povećana je borbena sposobnost aviona, povećan je domet detekcije i identifikacije vazdušnih ciljeva, instalirana su nova precizna sredstva za uništavanje vazdušnih, kopnenih i morskih objekata koji se nalaze na razdaljini od nekoliko stotina kilometara.
Jak-130 je avion koji je proizveden u fabrici „Jakovljev“ i namenjen je za obuku pilota. Sekundarna namena mu je laka podrška.
 Ruski višenamenski lovac pete generacije Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
RUSIJA
Naoružava se Su-57: Mini dronovima u napad na PVO protivnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala