- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Lale“ ne cvetaju u Humskoj – Partizan preko Vojvodine opet odmakao Zvezdi

© Foto: FK PartizanMateus Saldanja
Mateus Saldanja - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2023
Pratite nas
Kasnim golovima Gajasa Zahida i Mateusa Saldanje, Partizan je slavio u derbiju 17. kola protiv Vojvodine u Humskoj - 3:1 (0:0). Sva četiri gola pala su u drugom poluvremenu, poveli su crno-beli preko Kanutea u 54, da bi 14 minuta kasnije izjednačio Uroš Rosić, ali su važna tri boda domaćinu sačuvali Zahid u 88. i Saldanja iz penala u 96. minutu.
Partizan je šest bodova ispred Crvene zvezde, koja ima utakmicu manje i igra u nedelju protiv Napretka u Kruševcu.
Tim Igora Duljaja koji je u prethodnom kolu domaćeg prvenstva doživeo neočekivani šamar pred svojim navijačima, jer je izgubio od TSC-a iz Bačke Topole s ogromnih 4:0, ušao je u derbi sa Vojvodinom jači za najboljeg strelca i fudbalera Mateusa Saldanju.
Crno-bele je zadesio i jedan peh, s obzirom na to da se na zagrevanju povredio štoper i kapiten Svetozar Marković i zbog toga je u poslednjem trenutku otpao, a kako nalažu pravila meč nije mogao da prati ni za klupe za rezervne igrače.
Vratio se Brazilac Saldanja, ali to nije previše pomoglo crno-belima, koji su napadali u prvom poluvremenu, dok su se Novosadađani organizovano branili i nisu dopustili da njihov golman Carević kapitulira.
Imao je Partizan terensku inicijativu, a najbolji priliku propustio je Aldo Kalulu na dodavanje Antića sredinom prvog poluvremena, kada je za dlaku bio kratak. Vojvodina je prethodno izvela korner, da bi usledila munjevita kontra domaćih. Kalulu je povukao, uposleio je Gajasa Zahida koji je proigrao Nikolu Antića na levoj strani, on je pokušao na drugoj stativi da uposli Kalulua, koji je bio kratak.
Mreže su do odlaska na odmor mirovale, a nesumnjivo je tim Ranka Popovića morao da bude zadovoljniji takvim ishodom. U nastavku su "lale" zaigrale otvorenije, počele su da prete i da stvaraju šanse, ali je iz takve igre usledila kazna.
Partizan je poveo preko Franka Kanutea u 53. minutu. Natrčao je Kanute na odbitak posle pokušaja Bibrasa Natha i rutinski je matirao Carevića.
Nije želeo ništa da rizikuje Igor Duljaj, pa je ubrzo posle postignutog gola izveo iz igre strelca Kalulua jer ima žuti karton, a umesto njega na terenu se našao Kvinsi Menig.
Ipak, nije se dugo čekalo na novi gol u Humskoj, samo što su se ovoga puta radovali gosti. Uroš Nikolić je sa sedam metara glavom zakucao loptu pod samu prečku, a nemoćan je bio Aleksandar Jovanović - 1:1.
Mirisalo je na podelu bodova u Humskoj, da bi u 88. minutu najprisebniji u kaznenom prostoru Vojvodine posle pravog karambola bio Norvežanin Gajas Zahid, koji je levom nogom iskosa s desne strane pogodio malu mrežu Carevićevog gola za 2:1. Erupcija oduševljenja među domaćima, pred tužno praznim tribinama u Humskoj, uprkos prolećnom vremenu početkom decembra.
Konačnih 3:1 postavio je Brazilac Saldanja golom iz penala u 96. minutu, to je njegov 11. pogodak ove sezone. Partizan je ponovo na plus šest u odnosu na prvog pratioca i ljutog rivala Crvenu zvezdu.
Reprezentativci Srbije proslavljaju pogodak - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2023
SPORT
Srbija u teškoj grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala