- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Olujni vetar pravio haos po zapadnoj Srbiji: Padala stabla, leteli krovovi /foto/

Nevreme - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2023
Pratite nas
Olujni vetar izazvao je probleme u užičkom kraju. Saobraćaj od Užica ka Bajinoj Bašti bio je otežan, jer je u mestu Zlodol drvo palo na kolovoz dok je na jezeru Perućac vetar nosio splavove. U Loznici i Kraljevu nije bilo ništa bolje, pa je pričinjena i materijalna šteta,

Ekipe otklanjaju kvarove na terenu

Vozači putničkih automobila na putu Užice-Bajna Bašta morali su da koriste školsko dvorište u Zlodolu, a teretna vozila morala su da sačekaju uklanjanje stabla s puta.
Srećom drvo je palo u trenutku kada na kolovozu nije bilo vozila.
Sličnih problema bilo je i na Tari, a zbog oborenog drveća privremeno je bio u prekidu saobraćaj od Kaluđerskih bara do Mitrovca.
Na jezeru Perućac vetar je nosio splavove koji nisu bili dovoljno čvrsto vezani, a na pojedinim je pričinjena i šteta.
Na Zaovinama pojedina domaćinstva ostala su bez električne energije, a vetar je pravio probleme u snabdevanju električnom energiju i u gradskim delovima Bajine Bašte.
Ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove. Zbog oborenih stabala saobraćaj se odvija otežano i u pojedinim selima na području Užica, prenose beogradski mediji.

Leteli krovovi sa zgrada

Vetar koji je od petka gotovo neprekidno duvao u lozničkom kraju danas je uzeo danak. Osim što je odleteo krov sa zgrade lozničke Elektrodistribucije, tačnije deo krovne konstrukcije sa magacina i trafo-radionice, limene krovove vetar je skinuo sa stambene zgrade na Lagatoru i još jedne u centru grada, u Ulici Svetoga Save kod autobuske stanice, javio je RTS
Ceh je platilo i stablo kod Muzičke škole iščupano sa korenom, bilo je otpadanja delova fasada, a u Bulevaru Dositeja Obradovića palo je nekoliko saobraćajnih znakova.
Zbog štete koju je pravio vetar na teren su morali pripadnici policije i vatrogasno-spasilačke jedinice da otklone štetu ili obezbede mesta koja nisu bila sigurna za kretanje pešaka.
Štete je bilo i u lozničkim selima gde je bilo oborenih stabala, popadalog crepa i sličnih oštećenja.
Narednih dana predstoji otklanjanje štete, a problem onima koji su ostali bez krova je kiša koja je predveče počela da pada u Loznici u kojoj je postepeno počelo „hlađenje“ pa je u 19 časova izmereno 12 stepeni, 11 manje nego u šest ujutru.
Jak vetar koji je duvao u Kraljevu, večeras nešto posle 18 časova, oborio je jedno stablo u Ulici Olge Jovičić, u ovdašnjoj Gradskoj koloniji. Stablo je palo blizu obližnjeg parkinga.
Prema rečima očevidaca, najpre se začulo kako nešto lomi i puca, potom se drvo stropoštalo, a prava je sreća da u ovom gusto naseljenom gradskom naselju, načičkanom stambenim zgradama i parkingom, nije bilo povređenih.
Vremenska prognoza - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2023
DRUŠTVO
Vreme danas: Osetno hladnije, u brdsko-planinskim predelima sneg
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala