- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Loša prognoza Italijana: „Siner šalje Novaka u penziju“

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković i Janik Siner
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2023
Pratite nas
Adrijano Panata, bivši italijanski teniser, sve češće ističe koliko se raduje neuspesima Novaka Đokovića, a još mu je draže kada taj poraz dođe od Janika Sinera kao što je to bio slučaj u Torinu i na Dejvis kupu u Malagi. Samo zbog ta dva poraza Panata je uveren da bi talentovani Janik mogao da penzioniše Novaka.
Novak Đoković imao je odličnu sezonu u kojoj je osvojio čak sedam trofeja, međutim u samoj završnici nije uspeo da osvoji i Dejvis kup što mu je bila velika želja. U tome je njega i Srbiju sprečio Janik Siner, talentovani Italijan koji je bio odličan i u Torinu.
Međutim upravo u finalu završnog mastersa u Torinu njega je pobedio Novak i time dokazao da može da parira mladim talentima. To ne smatra Adrijano Panata, bivši italijanski teniser, koji često uživa u tome da kritikuje srpskog asa, a sada mu prognozira i penziju.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2023
SPORT
Rus bi od Novaka uzeo bekhend, ali je priznao još nešto: „Psiha...“
„Ako Siner pobedi Đokovića dva ili tri puta u 2024. godini, postaće noćna mora za beogradskog šampiona i gurnuti ga ka penziji. Istorija nas uči da se sve ponavlja. Borg je prestao da igra pojavom Mekinroa, Mekinro se povukao kada je stigao Boris Beker“, rekao je Panata.
Veruje Italijan da će mladi Janik biti najbolji teniser sveta.
„Da, naravno da hoće. U 'novom tenisu', kako ja to nazivam, verujem da će Siner postati najbolji igrač na svetu. Znam ga pomalo, ali pretpostavljam da će njegovo obrazovanje, njegova skromnost, odlučnost i jasne ideje dovesti ga do toga da bude apsolutni protagonista dugo vremena“, poručio je Panata.
Ne treba sporiti sjajan tenis Janika Sinera, međutim daleko manje treba sporiti uspeh najboljeg tenisra sveta koji je Italijana pobedio četiri puta u šest odigranih mečeva. Siner je srpskog asa pobedio samo u grupi u Torinu, a kasnije u Malagi.
Novak je godinu završio kao prvi na svetu , a misli o penziji su čini se još uvek predaleko jer se teniski stručnjaci slažu da Đoković sa 36 godina igra bolje nego sa 26.
Novak Đoković i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
SPORT
Rubljov: „Novak samo pritisne prekidač“
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
SPORT
Nadal potvrdio povratak: „Vreme je“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala