- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kineski mediji: Novi rekord u isporukama gasa u Kinu gasovodom „Snaga Sibira“

© Foto : Gazpromgasovod "Snaga Sibira"
gasovod Snaga Sibira - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2023
Pratite nas
Isporuke gasa gasovodom Kina-Rusija u Kinu su od početka godine iznosile više od 20 milijardi kubnih metara gasa što predstavlja rekord, piše list „Čajna dejli“ pozivajući se na kinesku nacionalnu kompaniju „Pajp Čajna“.
Navodi se da je od puštanja gasovoda u rad pre četiri godine transportovano više od 50 milijardi kubnih metara prirodnog gasa.
„Kapacitet gasovoda se postepeno povećavao od početka eksploatacije. Očekuje se da će tokom 2024. godine kapacitet porasti, što će značajno uvećati mogućnosti isporuka prirodnog gasa Kini“, ističe se u saopštenju.
„Gasprom“ vrši isporuke gasa gasovodom u Kinu po istočnoj maršruti, odnosno gasovodom „Snaga Sibira“. Isporuke ovim gasovodom su počele krajem 2019. godine i 2020. godine su iznosile 4,1 milijardu kubnih metara, tokom 2021. godine su porasle do 10,4 milijardi, dok je plan da do 2025. godine kapacitet bude 38 milijardi kubnih metara gasa.
U decembru prošle godine je agencija „Sinhua“, pozivajući se na kompaniju koja je odgovorna za projekat „Pajp Čajna“, saopštila da je Kina osigurala produžetak gasne magistrale „Snaga Sibira" za isporuku ruskog gasa do Šangaja, koji se nalazi na istočnoj obali zemlje. Ukupna dužina istočnog kraka na teritoriji Kine iznosi 5.111 kilometara.
KAVER INFOGRAFIKA ruski gas Snaga Sibira - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
MULTIMEDIJA
INFOGRAFIKA Gasovod „Snaga Sibira“ – posao veka Rusije i Kine!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala