Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Srbija zna da ceni svoje velike prijatelje“: Vučić se sastao sa Bin Zajedom

© Foto : Instagram/BudućnostSrbijePredsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom, tokom samita o klimi COP28 u Dubaiju i poručio da Srbija jeste mala zemlja, ali zna da ceni svoje velike prijatelje.

„Susret sa prijateljima i odnos pun poverenja i podrške u vremenima velikih previranja, retka su dragocenost. Takav je i ovaj sastanak sa šeikom Mohamedom bin Zajedom, sa kojim sam dugo razgovarao o svim ključnim pitanjima naših bilateralnih i ekonomskih odnosa, planovima za Ekspo 2027, kao i o drugim velikim projektima od značaja za našu zemlju“, napisao je Vučić na društvenim mrežama.

Dodao je da je predsedniku UAE lično čestitao Nacionalni dan Ujedinjenih Arapskih Emirata i izrazio najbolje želje za dalji napredak zemlje, „čiji je fascinantni uspeh primer i uzor svima nama“.
„Posebnu pažnju posvetili smo ključnim temama ovogodišnjeg Samita COP28, kao i načinima na koji Srbija može da doprinese globalnoj klimatskoj akciji. Srbija jeste mala zemlja, ali i te kako zna da ceni svoje velike prijatelje. Hvala Vam još jednom, poštovani prijatelju, za svu naklonost koju pokazujete prema našoj zemlji“, naveo je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala