- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hamad je u finalu Završnog mastersa!

© Tanjug / Peter Schneider/Keystone via APHamad Međedović
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
Pratite nas
Mladi srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u finale Završnog mastersa za nove generacije u Džedi posle predaje Švajcarca Dominika Štrikera pri rezultatu 4:3, 2:1. On će se za titulu boriti sa Francuzom Arturom Filsom u subotu.
Unapred se znalo da će meč Hamada Međedovića i Dominika Štrikera biti obeležen snažnim servisima i kratkim poenima, što se i dogodilo. Pitanje je bilo samo koji će teniser biti mirniji i iskoristiti prvu šansu koja mu se pruži.
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
SPORT
Kirjos otkrio kako ga je slavni Britanac spasao: „Video je znake samopovređivanja“
Počelo je ujednačeno, lako su obojica diktirali tempo u svojim servis gemovima, a slično je bilo i tokom taj-brejka sve do dvanaestog gema kada je Hamad odigrao pametan, fantastičan poen i iskoristio svoju prvu set loptu.
„Igraš čvrsto, ti diktiraš poen“, govorio je Hamadu Viktor Troicki, njegov trener, a mladi srpski teniser sve je pažljivo slušao i upijao je svaki savet.
U drugom setu Štriker je imao poteškoća sa povredom noge, Međedović je napravio brejk, a dok još nije ni proslavio to protivnik mu je prišao i predao meč.
Mladi srpski teniser u finalu će igrati protiv Artura Filsa, francuskog tenisera koji je prvi favorit za titulu, ali Međedović je spreman da napravi iznenađenje.
Zaslužio je mladi Hamad da dođe u finale posle četiri fantastične pobede, u grupi je bio maksimalan, a posle odlične sezone finale u Džedi je stiglo kao nagrada.
Međedović je ove sezone stigao do dva ATP polufinalu u Gštadu i Astani, a spektakularnim tenisom koji prikazuje u Džedi definitivno najavljuje još bolje rezultate u narednoj godini.Jasno se vidi da Hamadu prija rad sa Troickim koji sada već odlično poznaje njegov raspon.
Finale sa Filsom na programu je u subotu od 18 časova.
Novak Đoković i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
SPORT
Rubljov: „Novak samo pritisne prekidač“
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
SPORT
Nadal potvrdio povratak: „Vreme je“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala