- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski političar o odluci vlasti da ne puste Zaharovu: Uzdali se u dolare za evroatlantizam

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarska zastava, Sofija
Bugarska zastava, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 01.12.2023
Pratite nas
Bugarski premijer Nikolaj Denkov osramotio je Bugarsku, izjavio je bivši ministar unutrašnjih poslova i lider partije „Alternativa bugarskog preporoda“ Rumen Petkov, komentarišući tako odluku zemlje da ne dozvoli portparolu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mariji Zaharovoj da preleti avionom iznad zemlje do Skoplja na sednicu OEBS-a.
Prema rečima Petkova, njegovi sunarodnici, koji smatraju da je takvo rešenje demonstracija evroatlantske orijentisanosti Bugarske nisu u pravu.

„Oni traže od američke ambasade dolare u zamenu za takav stav, ali ne shvataju da su se dolari, zapravo, pretvorili u toalet papir“, smatra političar.

On navodi primer Grčke koja je mnogo godina članica NATO, Evropske unije i učesnik Šengenske zone.
„Oni su propustili avion šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova bez buke i bilo kakvih pitanja. I niko nije pitao, kakav je položaj Grčke, jer ona ima dostojanstvo, a mi smo podli“, ocenio je Petkov.
Ranije je saopšteno da je Sofija odbila da dozvoli prelet aviona šefa ruskog ministarstva spoljnih poslova Sergeja Lavrova ako se u njemu bude nalazila Marija Zaharova. Lavrov je u Skoplje na sastanak Saveta ministara OEBS-a koji se održava u Severnoj Makedoniji stigao preko Grčke.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
RUSIJA
Zaharova ismejala Bugarsku: Jesam li mogla da preletim vašu zemlju bez aviona?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala