- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najbolji ikada na udaru sistema – hoće da ga izbace iz sporta?!

© Zac GoodwinRoni O'Saliven
Roni O'Saliven - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
Pratite nas
Roni O'Saliven, sedmostruki šampion sveta, izjavio je da ga je upravno telo Svetskog snukera pozvalo da razmotri svoju budućnost u sportu.
O’Saliven se suočava sa disciplinskim postupkom pošto je kritikovao Svetski snuker zbog stava o petorici igrača koji su odlučili da učestvuju na egzibicionom turniru u Makau, umesto na Otvorenom prvenstvu Severne Irske.
Jedan od najboljih snukeraša svih vremena zapretio je nedavno da će se povući iz takmičenja zbog sukoba sa upravnim telom.
„Pismo koje su mi poslali nije bilo baš lepo. Mislim da sam učinio mnogo dobrog za snuker. Očekivao bih da neko kaže: ‘Znaš šta, mislimo da si mnogo uradio za ovu igru, sviđa nam se ono što pružaš’. Nikada nisam dobio pismo u kome me pohvaljuju. Sve što dobijam je pismo u kome kažu: ‘Uradio si ovo i ono loše’, rekao je O’Saliven.
„Nisam pričao ni sa kim iz Svetskog snukera deset godina i nikada neću dopreti do njih pošto znam da takva kultura nije za mene“, dodao je 47-godišnji as.
Disciplinski postupak protiv petorice igrača – aktuelnog svetskog šampiona Luke Bresela, četvrostrukih svetskih prvaka Džona Higinsa i Marka Selbija, Tepčaje Un Nua i Alija Kartera izbjegnut je jer je događaj u Makau prebačen za decembar uz dozvolu Svetskog snukera. O’Saliven je u oktobru podržao te igrače.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala