- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Pesimističko raspoloženje u NATO-u: Slabi izgledi Ukrajine u 2024. godini na frontu

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Uđi u bazu fotografijaBoevaя strelьba эkipažeй modernizirovannogo tanka T-62 na poligone v Zaporožskoй oblasti
Boevaя strelьba эkipažeй modernizirovannogo tanka T-62 na poligone v Zaporožskoй oblasti  - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
Pratite nas
Ukrajina verovatno neće moći da istisne sve ruske snage sa osvojenih teritorija do kraja 2024, prenosi portal Euraktiv, pozivajući se na zvaničnika NATO-a.
Prema njegovim rečima, Ukrajina verovatno neće moći da izbaci sve ruske trupe sa osvojenih teritorija pre kraja 2024. godine. Iako zapadni saveznici Kijeva obećavaju da finansijska i vojna podrška Ukrajini neće oslabiti, prema rečima trojice diplomata Alijanse, osiguranje narudžbina za oružje ukrajinske vojske, posebno za rakete i municiju, ne ide „baš kako je planirano“. Prema pisanju portala, ovakav razvoj događaja izaziva masu pitanja: „da li će Zapad moći da održi odbranu u narednim mesecima“.
Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni izjavio je početkom novembra britanskom časopisu Ekonomist da je sukob oko Ukrajine zašao u ćorsokak i ukrajinske trupe neće moći da ostvare prodor na frontu. Prema njegovim rečima, pozicione borbe na iscrpljivanje mogle bi da se vuku godinama i iscrpe samu Ukrajinu.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su Oružane snage Ukrajine samo u novembru izgubile više od 13.700 vojnika, oko 1.800 jedinica naoružanja i tehnike.
Ruska haubica Koalicija-SV - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Ukrajinski poslanik priznao: Prelazimo u odbranu, o kontraofanzivi više nema ni govora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala