- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

San koji će teško biti ostvaren: „Želim da pobedim Novaka u finalu Australijan opena“

© AP Photo / Frank Franklin IIHolger Rune i Novak Đoković – US open
Holger Rune i Novak Đoković – US open - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
Pratite nas
Novak Đoković u nekoliko navrata istakao je da ga Holger Rune, mladi danski teniser, podseća na njega iz mlađih dana, a želje Danca to i dokazuju. Rune je izjavio da bi želeo da pobedi srpskog asa u finalu Australijan opena čime bi stigao do prve Grend slem titule, a upravo na tom mestu prvi Grend slem pehar podigao je i Novak.
Kada god bi Novak Đoković pričao o Holgeru Runeu bile bi to reči hvale, pa čak i kada mladi Danac nije prikazivao najbolje ponašanje na terenu. Uz to srpski as je često naglašavao da ga Holger podseća na njega i da imaju sličan stil igre.
Reprezentativci Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
SPORT
Veliki pad Srbije na listi FIFA
Mladi Danac to je i potvrdio, nesvesno, dok je govorio o svojoj najvećoj želji za narednu godinu, a to je pobeda nad Novakom u finalu Australijan opena.

„U 2024. godini bih voleo da postignem odlične rezultate na betonu. Do sada mi je dobro išlo na šljaci, travi i u dvoranama, vreme je i za tvrde podloge napolju. Moj izbor bi bio da savladam Novaka Đokovića u finalu Australijskog opena“, poručio je Rune.

Osim što želi titulu sa turnira na kom je Novak najuspešniji, mladi Danac neskromno cilja ka tome da pobeđuje najbolje, što je i Đoković želeo kada se tek pojavio i počeo da igra protiv Rodžera Federera i Rafaela Nadala.
Danski teniser izuzetno ceni najboljeg tenisera sveta i zahvalan je na svim lepim rečima koje su od strane srpskog asa stigle na njegov račun.
„Sve što je do sada rekao o meni, prihvatam kao veliki kompliment. Novak je postigao sve o čemu sanjamo“, istakao je Rune.
Mladi Danac radi sa Borisom Bekerom koji je trenirao i Novaka pa je to samo još jedna sličnost u nizu.
„Za mene je mnogo važno da imam uz sebe nekoga ko ima veliko igračko iskustvo. Svaki put kada smo na treningu, naučim nešto novo. Kada god me nešto interesuje, pitam ga i dobijem odličan odgovor.Deliti vreme sa nekim ko je tako mlad bio među najboljima na svetu, zaista je fantastično Mnogo mi znači kada me neko takav razume. Ne može to mnogo ljudi“, smatra Rune.
Dok teniski svet od njega mnogo očekuje, on isto očekuje od novog trenera za koga veruje da može da mu pomogne da dođe do velikih titula.
„U svakoj godini sam do sada prolazio kroz teške trenutke i očekujem od njega da mi pomogne u tome. Od njega će zavisiti da li da uzmem odmor, da li da pojačam treninge, da li da ih smanjim. Moram i da naučim da budem psihološki još jači“, istakao je Rune.
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
SPORT
Mladi Pazarac „kao munja“ /video/
Dejvis kup reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
SPORT
Britanija dobila prednost nad Srbijom zbog potpuno neverovatnog razloga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala