Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić i Lavrov razgovarali na marginama samita u Skoplju

© Foto : Ministarstvo spoljnih poslova SrbijeIvica Dačić i Sergej Lavrov
Ivica Dačić i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je bilateralni susret sa šefom diplomatije Rusije Sergejem Lavovom na marginama 30. Ministarskog saveta OEBS-a u Skoplju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Kako se navodi u saopštenju, Dačić je sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom, pored razmatranja bilateralnih pitanja, razmenio mišljenje o izazovima i problemima sa kojima se trenutno OEBS kao organizacija suočava, kao i mogućnostima za njihovo prevazilaženje, kako bi organizacija nastavila sa funkcionisanjem.
Dačić je na marginama samita u Severnoj Makedoniji razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Austrije Aleksandrom Šalenbergom išefom diplomatije susedne Mađarske Peterom Sijartom.
Dačić je sa Sijartom razmenio mišljenje o predstojećim zajedničkim aktivnostima, ali i o stanju u OEBS i mogućnostima za donošenje odluka koje će omogućiti nastavak funkcionisanja ove organizacije koja okuplja 57 zemalja.
Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Dačić je na marginama ministarskog sastanka OEBS imao priliku da se kratko susretne i sa ministrom spoljnih poslova Izraela Elijem Koenom.
Ivica Dačić i Sergej Lavrov na samitu OEBS-a - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
SRBIJA
Oči u oči pred svima na Samitu — srdačan susret Lavrova i Dačića u Skoplju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala