- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski stručnjak: Zapad shvatio da strategija protiv Rusije nije pobednička

© AP Photo / Alex BrandonBugarska zastava
Bugarska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
Pratite nas
Zapad koji je uveo sankcije Rusiji i pomogao Ukrajini shvatio je da to nije pobednička strategija, izjavio je za portal „Pogled“ bugarski stručnjak za međunarodnu bezbednost Slavčo Velkov.
Prema njegovim rečima, saradnja sa Rusijom će pre ili kasnije biti jedna od glavnih tema.

„Nakon sankcionog režima kolektivnog Zapada – Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država – krajem jeseni i uoči Nove godine ispostavilo se da Rusija postaje sve jača, sve snažnija u vojnom i vojno-tehnološkom smislu, ali i ekonomski. Brojne zemlje, uključujući evropske, nastavljaju da kupuju od Rusije energente, prirodni gas i naftu“, ocenio je stručnjak.

On je dodao da su istovremeno, veliki igrači iz redova članica BRIKS-a, počeli da jačaju svoje odnose sa Rusijom na ekonomskoj i političkoj osnovi.
Stručnjak je naglasio da su najmoćnije Kina i Indija.

„Pre ili kasnije, ekonomska saradnja će prerasti u neku vojno-ekonomsku, jer su sve te zemlje zainteresovane za to. Što se tiče Kine i Indije i, naravno, Rusije to su novi krupni igrači, koji će privlačiti sve više svetske pažnje“, kazao je Velkov.

On je kazao i da je Zapad počeo da shvata da strategija koja je preduzeta protiv Rusije i usmerena na pomoć Ukrajini nije dobitna i da će doći momenat kada će saradnja sa Rusijom ponovo doći na dnevni red.
 Pogled na zid Kremlj i zaleđenu reku - Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2023
RUSIJA
Bez presedana: Zapad uveo protiv Rusije više od 17.500 sankcija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala