- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Reinkarnacija slavne „petice“ i malerozni „slučajni partner“ /video/

© AP Photo / Manu FernandezDžud Belingem i Hoselu
Džud Belingem i Hoselu - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2023
Pratite nas
Kada je prošlog leta Džud Belingem odlučio da obuče dres Real Madrida bilo je skepticizma o tome kako će se Englez odrastao u Nemačkoj uklopiti u španski fudbal, a sa jednakom bojazni je u kraljevski klub na pozajmicu iz Espanjola stigao napadač Hoselu, kao privremeno rešenje posle odlaska legendarnog Karima Benzeme.
Nekoliko meseci kasnije, dvojica novajlija žive različite sudbine u prestoničkoj ekipi, što je svoj potpuni oblik dobilo u meču Lige šampiona protiv Napolija.
Belingem je od trenera Karla Ančelotija dobio praktično odrešene ruke, zadužio je legendarnu „peticu“ koju je sa velikim uspehom u Realu nosio jedan od najboljih fudbalera svih vremena Zinedin Zidan i krenuo u golgeterski i pakerski pohod kome se ne vidi kraj.
Englez je na 16 mečeva za Real Madrid postigao 15 golova uz četiri asistencije, a potpuno impresivan je njegov učinak u Ligi šampiona – na četiri utakmice ima četiri pogotka i dva uspešna dodavanja.
Jedno od njih je u utakmici protiv Napolija omogućilo Hoseluu, fudbaleru Espanjola na pozajmici Real Madridu, da se iskupi za katastrofalne promašaje tokom utakmice.
On je od momenta ulaska na teren, u 57. minutu, promašio čak šest velikih šansi čime je izjednačio negativni rekord u tom parametru koji je dosad držao Nemac Timo Verner.
Hoselu je šutirao, i šutirao, sve je odlazilo preko ili pored gola, a konačno, u nadoknadi vremena, morao je da iskoristi briljantnu asistenciju Belingema i da se upiše u strelce, prvi put u Ligi šampiona, uz izvinjenje navijačima na prethodnim lošim reakcijama.
Posle utakmice je Belingem, kao pravi saigrač i lider tima, stao u odbranu Hoselua.
"Morate da date snagu saigraču, prijatelju. Znamo šta može da uradi kada dobije loptu. Jeste promašio nekoliko golova, ali to je život napadača. Bilo mi je važno da ga pronađem asistencijom, naročito u kaznenom prostoru i veoma sam srećan zbog njega", istakao je Belingem i time još jednom potvrdio da asistencija dvojicu igrača čini srećnim.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala