- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako na šest srpskih piva „zavladati“ Amerikom? /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2023
Pratite nas
Nikola Jokić iz godine u godinu nastavlja da iznenađuje svojim partijama u NBA ligi, ali pre svega svojim odnosom koji američka košarka dosad nije videla.
Površnim gledanjem Jokić deluje čak i nekadašnjim NBA igračima nezainteresovano, ali kada se pojavi na terenu, sve te teorije padaju u vodu.
Njegovim načinima su iznenađeni i saigrači, Majkl Porter i Aron Gordon su ukrstili mišljenja u emisiji koju vodi mlađi od dvojice krilnih igrača.
„Uzeli smo titulu i otišao je nazad u Srbiju, a posle mi je pričao da je pio šest piva dnevno. Verovatno nije ni pipnuo loptu - a onda igra ovako. Kako možeš biti bolji ove godine u odnosu na prošlu?!“, pitao se Porter.
„Neverovatan je. Pre neki dan sam video neko rangiranje najboljih NBA igrača i Džoker je u bukvalno zasebnoj kategoriji. Mislim da je to prvi put da mu daju poštovanje koje zaslužuje. Taj momak je jedinstven. Možda njegov izgled i performanse ne idu jedno uz drugo, ali dok ga gledaš iz utakmice u utakmicu shvatiš da je on najbolji košarkaš kog si video u životu. Način na koji dodaje - ludilo je šta je sposoban da uradi“, naveo je Porter.
„U ranoj fazi moje karijere sa Nagetsima on nije bio toliko posvećen, nije toliko mario. Ali je počeo da raste svake sezone - čak i kada je osvojio MVP nagradu. Kako da budeš bolji nakon MVP nagrade?! On je i to uspeo. Onda je uzeo drugu uzastopnu MVP nagradu i nastavio je da napreduje“, naveo je Porter.
Posebnu pažnju je posvetio saradnji koju kao centar i krilni centar imaju Jokić i Gordon.
„Kada pričamo o Džokeru i tebi - vas dvojica ste kliknuli od starta. Ja imam dobru hemiju sa njim, on i Džamal (Marej) imaju dobru hemiju. Ali ti i Džoker - vaše kretnje pod košem, lob pasovi, rupe koje nalazite na niskom postu, vas dvojica se dopunjujete bolje nego bilo koja druga dva igrača u ligi. Kako ste to razvili? Jesu li to jednostavno vaši stilovi igranja, da li je to došlo sa vremenom, da li razgovarate o tome? Znam da sedite jedan pored drugog u svlačionici", upitao je Porter.
Gordon je imao spreman odgovor.
"Ja jednostavno volim da igram na pravi način i mislim da i on to isto voli. To je uzajamno razumevanje. Kaže mi ako si otvoren - pogodiću te, ako krećeš u prodor - naći ću te. Ako ne šutneš na koš - budi strpljiv, lopta će doći do tebe, neka ti ruke budu spremne. To pomaže. Dok sam odrastao, igrao sam više na spoljnim pozicijama, a on je u suštini plej-centar. Imaš igrače koji su na centarskim pozicijama koji razmišljaju kao bekovi - tako da smo on i ja na istoj talasnoj dužini što se toga tiče. On je tako skroman, voli da deli loptu, i kada imaš dvostrukog MVP-ja lige i MVP-ja NBA finala koji je tako nesebičan - šta drugo da tražiš!? Svi ostali onda moraju biti nesebični, jer ako on može tako da se ponaša, možeš i ti. Taj veliki momak je zver", konstatovao je Gordon koji je i sam deo odmora proveo praveći društvo Jokiću u Somboru.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala