- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

INFOGRAFIKA Vodeći svetski izvoznici odeće: sve veći značaj Bangladeša

Pratite nas
U novembru ove godine, u većim industrijskim gradovima Bangladeša, biznismeni su zatvorili više od 150 fabrika odeće zbog protesta radnika koji zahtevaju veće plate. Fabrike ove države isporučuju proizvode mnogim vodećim svetskim brendovima, uključujući Levi's, Zara i H&M.
Pošto je Bangladeš postao lider u svetskoj tekstilnoj proizvodnji, zatvaranje fabrika može dovesti do toga da svetski brendovi odeće ostanu bez proizvoda.
Pogledajte u infografici Sputnjika, kako je Bangladeš sa rastom od 26,6 procenata u odnosu na 2021. godinu prvi put pretekao Vijetnam i zauzeo drugo mesto u svetu po obimu izvoza odeće 2022. godine.
Međutim, prema podacima STO, Evropska unija je izvezla odeću vrednu 156 milijardi dolara, što znači da bi sve zemlje EU zajedno zauzele ubedljivo drugo mesto na ovoj listi, da se ne računaju samo zemlje, već i zajednice država.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala