- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Godinu dana od početka krize /video/

© AP Photo / Alessandra TarantinoSrbija i Kamerun
Srbija i Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije je na današnji dan pre godinu dana odigrala utakmicu protiv Kameruna na Mundijalu u Kataru – i taj datum se može smatrati početkom krize srpskog tima koji je nedavno kroz iglene uši uspeo da se plasira na Evropsko prvenstvo, u verovatno najlakšoj grupi ikada.
Nije se moglo očekivati da Srbija na otvaranju Mundijala protiv Brazila ostvari pozitivan rezultat, nije se to ni dogodilo, ali je bilo jasno da je duel sa Kamerunom velika šansa za pobedu.
Niz propuštenih stopostotnih šansi bio je praćen opasnim kontranapadima rivala koji su već tradicionalna boljka tima koji predvodi selektor Dragan Stojković.
Kada to već nije bila dovoljna opomena za Srbiju, ona je kapitulirala iz bizarne situacije kada je protivnički fudbaler posle kornera ostavljen apsolutno sam pored stative da neomentan plasira loptu u mrežu.
Konačno, Srbija je uspela da izjednači i to preko najmlađeg igrča Strahinje Pavlovića i njegovog briljantnog trzaja glavom posle centaršuta Dušana Tadića, a preokret je režirao Sergej Milinković-Savić divnim udarcem levom nogom.
I sve se to dogodilo za tri minuta u nadoknadi vremena, što je trebalo da znači dodatnu injekciju samopouzdanja za srpski tim.
Delovalo je tako, Srbija je povela sa 3:1 posle divne akcije koju je započeo Mitrović, najbolji strelac srpskog tima posle prethodno najmanje tri promašene stoprocentne šanse.
Kada se očekivalo da Srbija stane na loptu, sačuva prednost i polako i bez rizika privede utakmicu kraju dogodilo se potpuno pomračenje.
Dva godovo identična gola postigao je Kamerun, ofsajd zamke na četrdesetak metara od gola nisu bile pravo rešenje, odbrana je potpuno kapitulirala, a stručni štab nije uradio ništa da sačuva prednost i obezbedi mirnu završnicu za pobedu koja je zlata vredna u turnirskom sistemu.
Uzalud je Srbija napadala do kraja utakmice, mnogo loših poteza, promašenih šansi i na kraju rezultat od 3:3 koji nikako nije mogao da zadovolji apetite srpskog tima – sve ono što se dešavalo u narednim mesecima je samo posledica svega, a konstantne nade da će se nešto promeniti nabolje i da će ekipa igrati sigurnije, svesnije i organizovanije još nisu uslišene.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala