- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska: Kijev bi mogao da upotrebi biološka sredstva zbog neuspeha na frontu

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaZnak za opasnost od biološkog oružja na vratima laboratorije u Gruziji
Znak za opasnost od biološkog oružja na vratima laboratorije u Gruziji - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije pretpostavlja da Oružane snage Ukrajine usled svoje propale kontraofanzive mogu da primene biološka sredstva, saopštio je načelnik Snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov na sednici III Kongresa mladih naučnika.
On je dodao da to može biti namerna kontaminacija vode za piće, zaliha hrane, stočne hrane.
Kirilov je dodao da je „posredni dokaz toga što je na oslobođenim teritorijama pronađena velika količina sojeva, prenetih iz američkih kolekcija termalnih kultura, kao i zamrznutih biloških sredina za uzgoj bakterijskih i virusnih patogena“.
Prema njegovim rečima, tokom specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini evidentirano je 17 slučajeva kada su ukrajinske snage upotrebile komponente hemijskog oružja za kontaminaciju hrane, što je dovelo do smrti najmanje 15 osoba.
On je istakao da su ruski vojni hemičari otkrili u komponentama niz hemijskih jedinjenja koja se proizvode „isključivo u jednoj zemlji“.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.
Laboratorija - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2023
RUSIJA
Ruska vojska: Amerika uvežbavala u Lavovu biološku provokaciju protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala