- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Setimo se 1917: Zapadu nije potrebna velika Rusija, žele da je rasparčaju i opljačkaju

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2023
Pratite nas
Rusija je stala na put onima koji žele da dominiraju u svetu, mi se borimo za slobodu celog sveta, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na Ruskom narodnom saboru.

„Otvoreno kažemo da se diktatura jednog hegemona – mi to vidimo, svi to sada vide – gasi. Kako se kaže, poludela je i opasna je za okruženje. To je već celom svetu jasno“, naglasio je Putin.

Rusija vodi borbu za suverenitet, nacionalno-oslobodilačke prirode.
„Naša borba za suverenitet, za pravdu je, bez ikakvog preterivanja, nacionalno-oslobodilačke prirode jer se zalažemo za bezbednost i blagostanje našeg naroda, najviše istorijsko pravo da budemo Rusija – jaka, nezavisna sila, država-civilizacija“, poručio je ruski lider, i dodao da je "suverenitet - pre svega, sloboda Rusije i njenog naroda".
Putin je istakao da je Rusija u prvim redovima formiranja novog pravednog svetskog poretka.

„Bez suverene, snažne Rusije nije moguć nikakav jak, stabilan svetski poredak“, ocenio je on.

Po njegovim rečima, Zapadu nije potrebna velika Rusija, žele da je rasparčaju i opljačkaju. Pouke revolucije 1917. i raspada SSSR-a ne smeju se zaboraviti.
„Setimo se lekcija revolucije 1917. i građanskog rata koji je usledio, raspada SSSR-a 1991. godine“, rekao je šef ruske države.
„Čini se da je prošlo toliko godina, ali ljudi svih nacionalnosti koji sada žive, pa čak i oni rođeni u 21. veku i dalje – čak i decenijama kasnije – plaćaju za tada napravljene pogrešne proračune, za povlađivanje separatističkim iluzijama i ambicijama, za slabost centralne vlade“, dodao je on.

Pokušaj razdora društva ─ izdaja

Predsednik je istakao da svako mešanje spolja i provokacije u cilju izazivanja međunacionalnih ili međuverskih sukoba, Moskva smatra agresivnim akcijama protiv zemlje, instrumentom borbe protiv Rusije, pokušajima da se u Rusiji poseju terorizam i ekstremizam.
„U skladu sa tim ćemo i reagovati“, poručio je ruski lider.
On je podsetio da je Rusija velika i raznolika zemlja, a da je u raznolikosti kultura, tradicija i običaja – snaga, ogromna konkurentska prednost i potencijal.
Svaki pokušaj da se poseje razdor i podeli rusko društvo predstavlja izdaju, istakao je ruski predsednik.
„Svaki pokušaj da se poseje međunacionalna i međuverska nesloga, da se naše društvo podeli, je izdaja, zločin protiv cele Rusije. Nikome nećemo dozvoliti da deli Rusiju, jedinu koju imamo, molitve o njoj, našoj otadžbini, zvuče na različitim jezicima“, rekao je Putin.
Šef države je podsetio na reči Svetog Grigorija Bogoslova da je poštovanje majke sveta stvar, a otadžbina zajednička majka.

Blickrig sankcija propao

Blickrig sankcija doživeo je neuspeh, Rusija će povećati podršku suverenom nacionalnom preduzetništvu, ocenio je Putin.
On je pozvao preduzetnike da investiraju u Rusiju, otvaraju radna mesta, razvijaju proizvodnju i učestvuju u obuci kadrova.
„Tada će se rast nacionalne ekonomije pretvoriti u nove uspehe i mogućnosti za vaša preduzeća“, zaključio je šef države.
U emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ pogledajte kako Zapad čini sve da pobeda Rusije bude veća:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala